Ons verhaal

Ons verhaal

Rederij de Jong B.V. is een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld van een handelaar tot complete rederij. Door de diverse vloot en combinatie van binnenvaartschepen en duwvaart zijn we uitgegroeid tot een betrouwbare, sterke en flexibele partner voor al het vervoer over water.

De oorsprong

De oorsprong van het bedrijf gaat terug naar het jaar 1902. Voor de handel in kolen voor de huishoudens, werd door Pieter de Jong (senior) een schip gekocht om de steeds grotere hoeveelheid kolen te vervoeren.

Het aantal schepen werd door drie zonen, die allen op een eigen schip gingen varen, uitgebreid waarbij er ook andere ladingen werden vervoerd. Een van de zonen, Willem de Jong (senior), voer op het schip “Rijnstroom”.

Toen dit schip werd overgenomen door zijn zonen Pieter en Jan en er nog een tweede schip bij kwam, de “Rijnstroom 2”, werd er in 1938 besloten een B.V. te registreren om de kosten en opbrengsten gezamenlijk te dragen.

Groei van lading en diensten

In de daarop volgende jaren vijftig en zestig kreeg het bedrijf er steeds meer activiteiten bij. In 1970 resulteerde dit in de aankoop van een aantal grotere schepen en werd de bedrijfsnaam gewijzigd in “Gebr. P&J de Jong B.V.”.

Aan het begin van de jaren tachtig werden de ladingpakketten steeds groter. Mede als gevolg hiervan werd in 1985 de eerste duwboot gekocht, waarmee de stap naar de duwvaart werd gemaakt.

Naast de activiteiten in de binnenvaart, transportovername en scheepsbevrachtingen werden de diensten hierna uitgebreid met op- en overslag activiteiten, massabulktransport en speciale transporten.

Voor al het vervoer over water

Het familiebedrijf, dat sinds 2006 als Rederij de Jong B.V. door het leven gaat, heeft het afgelopen decennium haar vloot aanzienlijk vergroot met de aankoop en nieuwbouw van duwbakken en duwboten. Van schepen van 250 ton tot een duwstel met 16.000 ton, van veevoeder naar kolen en windmolens, Rederij de Jong B.V. is er voor al het vervoer over water.

Bekijk onze diensten